Ινδονησία: Βρέθηκε ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου του Boeing που συνετρίβη τον Οκτώβριο

Τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας στα τέλη Οκτωβρίου, εντόπισαν οι αρχές της Ινδονησίας, όπως δήλωσε αξιωματούχος σήμερα.

«Βρέθηκε, αλλά δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για την ακριβή του τοποθεσία ακόμη», επιβεβαίωσε με SMS στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Χάριο Σατμίκο, υποδιευθυντής της ινδονησιακής Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT).

Ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου είναι ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» των αεροσκαφών, που χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την εξακρίβωση των αιτίων κάθε αεροπορικού δυστυχήματος.

Η συντριβή του αεροσκάφους της Lion, ενός Boeing 737 MAX 8, ήταν η πιο πολύνεκρη του 2018, αφού έχασαν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες σ' αυτό.

Η επαφή με το πλήρωμα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση JT610 χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Τζακάρτα με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν. Το πρώτο «μαύρο κουτί», ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης, ανακτήθηκε τρεις ημέρες μετά τη συντριβή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης