Ινδοί εργάτες σκότωσαν το αφεντικό τους για αντίποινα μετά το θάνατο συνδικαλιστή

πόλη Yanam Ινδία

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Κεραμικής  "Regency" στην Ινδία, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του αφεντικού τους και τον χτύπησαν με σωλήνες, μετά από μια διαφωνία για το ύψος των μισθών, σκοτώνοντάς τον!.

Οι εργάτες ήταν οργισμένοι μετά τον θάνατο του πρόεδρου της ένωσής τους ηγέτη, Μ. Murali Mohan, που σκοτώθηκε από χτυπήματα γκλομπ των ΜΑΤ την περασμένη Πέμπτη. Η βία εμφανίστηκε στη Yanam, μια μικρή πόλη στο Andra Pradesh στην ανατολική Ινδία. Η αστυνομία κλήθηκε στο εργοστάσιο από τη διοίκηση για να καταστείλει μια στάση εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζητούσαν υψηλότερες αμοιβές και αποκατάσταση των ήδη εργαζομένων που απολύθηκαν από τον Οκτώβριο. Ο Murali απολύθηκε λίγες ώρες αργότερα. Το επόμενο πρωί, στις 06:00 την Παρασκευή, ο Murali πήγε στο εργοστάσιο μαζί με μερικούς εργαζόμενους και προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρωινή βάρδια, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Μακρυά κλομπ, γνωστά ως lathis στην Ινδία, χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου του Murali που πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο, σύμφωνα με τους Times της Ινδίας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και απαίτησαν οι αξιωματικοί να χρεωθούν την ανθρωποκτονία.

Οι σφοδρές διαδηλώσεις που ακολούθησαν, οδήγησαν στη δολοφονία του προέδρου της επιχείρησης Regency. Αστυνομία ανέφερε ότι διαδηλωτές έκαψαν επίσης πολλά οχήματα έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Οκτώ εργαζόμενοι στην εταιρεία κεραμικών τραυματίστηκαν από την αστυνομία. Η κατάσταση δύο εξ αυτών είναι κρίσιμη. Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Στην Ινδία οι εργοστασιακοί εργάτες έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές, που καταβάλλονται στο πλαίσιο των τεσσάρων μεγάλων αναδυόμενων αγορών. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ινδία είναι κάτω από 4.000 δολάρια το χρόνο, καθιστώντας την, φτωχότερη χώρα στις χώρες BRIC παρά τη σχετικά ανθηρή οικονομία της.

Στο "Regency" Κεραμικά, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία την 1η Ιανουαρίου για αναπροσαρμογή των μισθών.

Μετά την είδηση ​​του θανάτου του συνδικαλιστή Murali, οι εργάτες κατηγορήθηκαν ότι κατέστρεψαν 50 αυτοκίνητα της εταιρείας, τα λεωφορεία και τα φορτηγά  βάζοντάς τους φωτιά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης