Ινδία: «Ήμουν αποφασισμένη», λέει η 15χρονη που μετέφερε τον πατέρα της με ποδήλατο... 1.200 χιλιόμετρα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία μίας 15χρονης, η οποία μετέφερε με το ποδήλατο τον τραυματισμένο πατέρα της, διασχίζοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα στην Ινδία.

Το 15χρονο κορίτσι, η ιστορία της οποία μαγνήτισε το ενδιαφέρον ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, δήλωσε πως δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να εγκαταλείψει την όλη προσπάθεια, αφού υποσχέθηκε στη μητέρα της ότι θα τον έφερνε σπίτι με ασφάλεια.

Το ταξίδι της Τζιότι Κουμάρι από τα περίχωρα του Νέου Δελχί στο χωριό της -μια απόσταση 1.200 χιλιομέτρων- με τον άνεργο πατέρα της μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα σε πολλές χώρες του κόσμου και ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι μετανάστες εργάτες στην Ινδία.

Η έφηβη σημείωσε πως είχε υποσχεθεί στη μητέρα της ότι θα γύριζε τον πατέρα της στο σπίτι, καθώς οι δυο τους ξέμειναν από φαγητό και χρήματα και αδυνατούσαν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, αφότου η Ινδία επέβαλε καθολική καραντίνα για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

«Ήμουν αποφασισμένη να επιστρέψουμε ασφαλείς στο σπίτι με τον πατέρα μου. Η μητέρα μου, μού είχε αναθέσει αυτήν την ευθύνη», εξήγησε η 15χρονη σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Thomson Reuters Foundation, από το χωριό Σιρχούλι, στο φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ, της ανατολικής Ινδίας.

«Κάναμε ακόμη και οτοστόπ και ένα φορτηγό μας πήρε για μια απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων, όμως το να τα εγκαταλείψω δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό μου», αφηγήθηκε η νεαρή, η οποία έκανε ποδήλατο για περισσότερη από μία εβδομάδα.

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες αναγκάστηκαν να βρουν μόνοι τους τα μέσα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όταν η Ινδία επέβαλε «lockdown» και οι θέσεις εργασίας τους χάθηκαν.

Ορισμένοι μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, αρρώστησαν ή έχασαν τη ζωή τους κατά τη διαδρομή της επιστροφής στα σπίτια τους, περπατώντας εκατοντάδες χιλιόμετρα κάτω από την αφόρητη ζέστη, δεδομένου ότι τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς τράβηξαν «χειρόφρενο».

Η Κουμάρι είχε ταξιδέψει από το Μπιχάρ για να επισκεφθεί τον πατέρα της, έναν οδηγό ποδηλάτου - ταξί, τον Μάρτιο, έπειτα από ένα ατύχημα που είχε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οδηγήσει πλέον και έμεινε στο πλευρό του για να τον βοηθήσει.

Ενώ είχαν μαζί τους μονάχα μια τσάντα με ρύζι και λίγα ρούχα, πατέρας και κόρη κατάφεραν να επιβιώσουν τρώγοντας μπισκότα και τρόφιμα που τους προσέφεραν άγνωστοι, όταν έκαναν στάση.

Όταν τελικά έφθασαν στον προορισμό τους, όπως περιέγραψε το κορίτσι, το μόνο που ήθελε ήταν να κοιμηθεί και να φάει.

Έκτοτε, πολιτικοί και δημοσιογράφοι έσπευσαν να γνωρίσουν τη 15χρονη από κοντά. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνω διάσημη», είπε η ντροπαλή έφηβη, η οποία ζήτησε αρκετές φορές από τον πατέρα της να μιλήσει αντ’ αυτής στη συνέντευξη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης