Ιαπωνία: Φυγάς παραμένει άφαντος αν και… 6.600 αστυνομικοί τον αναζητούν - Συγγνώμη από την υπ. Δικαιοσύνης

Συγγνώμη από τους πολίτες για την αδυναμία των αρχών να συλλάβουν έναν δραπέτη φυλακών, τον οποίο αναζητούν... 6.600 αστυνομικοί, ζήτησε την Τρίτη η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Γιόκο Καουακάμι.

Ο 27χρονος Τατσούμα Χιράο, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για κλοπές, δραπέτευσε από ανοιχτού τύπου φυλακή πριν από 10 ημέρες, με τις αρχές έκτοτε να τον αναζητούν και την υπόθεση να έχει γίνει πρώτη είδηση στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δραπέτης παραμένει άφαντος παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας, με τις αρχές να ερευνούν αν έχει διαπράξει κλοπές τις τελευταίες ημέρες στο νησί Μουκαϊσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, όπου εκτιμάται πως έχει βρει καταφύγιο.

Μάλιστα, η αστυνομία ερευνά αν ο 27χρονος είναι ο… ευγενικός κλέφτης ενός οχήματος, ο ιδιοκτήτης του οποίου βρήκε ένα σημείωμα που έλεγε: «Δανείζομαι το αυτοκίνητό σου αλλά δεν πρόκειται να το καταστρέψω».

«Πληροφορήθηκα ότι το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στους ντόπιους, ειδικά δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους... Λυπάμαι ειλικρινά» σχολίασε από την πλευρά της η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας, προαναγγέλλοντας ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νησί Μουκαϊσίμα των 22.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αυτό που επιβραδύνει τις έρευνες είναι ότι στο νησί υπάρχουν περίπου 1.000 ακατοίκητα σπίτια, με την αστυνομία να χρειάζεται την άδεια των ιδιοκτητών για να ερευνήσει το εσωτερικό τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης