Ιαπωνία: Δήμος απαγορεύει τη χρήση κινητών... εν κινήσει

Τον πρώτο δήμο που προσπαθεί να αποτρέψει τους κατοίκους από το να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα την ώρα που περπατούν σε δημόσιους χώρους, αποτελεί η πόλη Γιαμάτο στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αφού εγκρίθηκε το σχετικό σχέδιο διατάγματος από τη συνέλευση του δήμου, ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ώρες.

Πάντως, σε πρώτη φάση δεν προβλέπεται επιβολή κυρώσεων σε όσους αγνοούν τις συστάσεις, κατά το Kyodo News.

Η δημοτική αρχή εξέφρασε την ελπίδα οι πολίτες να αναγνωρίσουν ότι «τα smartphones πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν οι ίδιοι δεν είναι σε κίνηση».

Βάσει του διατάγματος, οι πεζοί από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα πρέπει σταματούν σε σημείο όπου δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο σε δημόσιους χώρους.

Τον Ιανουάριο, η δημοτική αρχή πραγματοποίησε έρευνα σε δύο τοποθεσίες παρατηρώντας συνολικά περίπου 6.000 πεζούς, για να διαπιστώσει ότι περίπου 12% εξ αυτών χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ περπατούσαν.

Όπως είχε δηλώσει στις αρχές Ιουνίου το μέλος της τοπικής δημοτικής αρχής, Μασάακι Γιασούμι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, αυτή θα είναι η πρώτη σχετική απαγόρευση στην Ιαπωνία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης