Θρίαμβος των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο... κουίντιτς

Μπορεί ο πλανήτης να χορεύει σε ρυθμούς Μουντιάλ, ωστόσο 6.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, στη Φλωρεντία της Ιταλίας, διεξήχθη ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βγαλμένο από… τη σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ.

Περισσότεροι από 800 παίκτες από την Ισλανδία μέχρι το Χονγκ Κονγκ συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κουίντιτς (Quidditch), ένα άθλημα που επινόησε η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και το οποίο έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό μέσα από τον Χάρι Πότερ.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των ΗΠΑ, επικρατώντας του Βελγίου στον τελικό της Κυριακής, με σκορ 120-70.

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί: δύο ομάδες, η καθεμιά με επτά παίκτες καβάλα σε σκουπόξυλα, τρέχουν τριγύρω στο γήπεδο προσπαθώντας να βάλουν τις μπάλες τους στα αντίπαλα στρογγυλά τέρματα ή να πιάσουν την ιπτάμενη χρυσή μπίλια.

Και επειδή στον πραγματικό κόσμο δεν υπάρχει ιπτάμενη μπίλια, τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει ένας άνθρωπος ντυμένος στα κίτρινα, ο αποκαλούμενος «σνιτς».

Απαγορεύονται τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα... μαγικά φίλτρα και οι κατάρες σε βάρος των αντιπάλων.

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο κουίντιτς διοργανώθηκε στην Οξφόρδη της Αγγλίας το 2012 και το κατέκτησαν οι ΗΠΑ. Επανέλαβαν τον ίδιο άθλο το 2014, αλλά δύο χρόνια αργότερα, στη Φρανκφούρτη, ηττήθηκαν από την Αυστραλία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης