ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Βοήθεια από Ιαπωνία - Ικανοποίηση από Καναδά

Η Ιαπωνία θα λάβει τα "αναγκαία μέτρα" για να βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρέους υποσχέθηκε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ενώ ικανοποιημένος από την συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

"Μια σταθερή Ευρώπη είναι προς όφελος της χώρας μας. Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα την κατάλληλη στιγμή", είπε χαρακτηριστικά ο Ζουν Αζούμι στο ιαπωνικό κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία έχει αγοράσει μέχρι σήμερα το 20% του συνόλου των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παράλληλα, ικανοποιημένος από την συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη αποτελεί την πλέον άμεση απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

"Θεωρώ θετικά βήματα τις αποφάσεις των ευρωπαίων φίλων μας. Είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Εχει σημειωθεί πρόοδος ", τόνισε ο Χάρπερ και προσθεσε: "Φυσικά, περιμένουμε την επεξεργασία των λεπτομερειών και την επιτυχημένη εφαρμογή (των αποφάσεων) καθώς πλησιάζουμε στη σύνοδο της G20 τον επόμενο μήνα".

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης