Θα προλάβει ο Τραμπ να απαντήσει σε πύραυλο του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ θα έχει μόλις δέκα λεπτά στη διάθεσή του για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτοξεύσει πύραυλο με πυρηνικά με στόχο τις ΗΠΑ.

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα για τα αντίποινα της Ουάσινγκτον από τη στιγμή που ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ Κιμ Γιονγκ Ουν πατήσει το κουμπί εκτοξεύοντας πύραυλο με πυρηνικά. 

Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μέσα σε μισή ώρα, επισημαίνουν οι ειδικοί και προσθέτουν: «Ένας πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ουάσινγκτον σε 30 έως 39 λεπτά, το Σαν Φρανσίσκο σε 30 με 34 λεπτά, τη Σεούλ σε έξι λεπτά και το Τόκιο σε δέκα με έντεκα λεπτά», όπως αναφέρουν οι επιστήμονες αεροδιαστημικής. 

«Οι πύραυλοι που διαθέτει το οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι προς το παρόν σε θέση να ταξιδέψουν σε απόσταση 5.500 μιλίων που απαιτούνται για να φτάσουν τις ΗΠΑ», αναφέρει η βρετανική «Daily Mail». Ωστόσο, τα όπλα της Πιονγιάνγκ αναπτύσσονται ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης