Η Royal Bank of Scotland μετονομαστηκε σε Natwest Group

Μπορέι μαι απλή αλλαγή ονόματος να διασώσει μια Τράπεζα; Η Royal Bank of Scotland (RBS), η οποία διασώθηκε το 2008 από την τότε κυβέρνηση του Λονδίνου με χρήματα των βρετανών φορολογουμένων (περί τα 46 δισ. στερλίνες ή 50 δισ. ευρώ) και παραμένει κατά 62% υπό κρατικό έλεγχο καθώς ουδέποτε ξεπέρασε το σοκ που υπέστη κατά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, μετονομάστηκε σε Natwest Group.

Η Natwest είναι μια επίσης ιστορική τράπεζα, η οποία εξαγοράστηκε το έτος 2000 από την RBS. Δημιουργήθηκε μεν μόλις το 1968, αλλά από τη συγχώνευση των National Provincial Bank και Westminster Bank, που ιδρύθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα.

Την μετονομασία αποφάσισε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Αλισον Ρόουζ που είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μεγάλου βρετανικού τραπεζικού ομίλου.

Η απόφαση της βρετανίδας τραπεζίτισσας να μετονομάσει τον μεγαλύτερο πιστωτικό όμιλο των βρετανικών επιχειρήσεων (και μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας) έχει να κάνει ακριβώς με την επιθυμία της να αλλάξει η RBS – και πλέον Natwest – σελίδα. Να αφήσει πίσω της το ζημιογόνο παρελθόν. Κάτι που δεν είναι διόλου εύκολο, όπως η ίδια παραδέχθηκε σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Τετάρτη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης