Η Eλληνίδα που εντυπωσίασε τον Πρόεδρο Obama

ελληνες της διασπορας

   Η Ισμήνη Καρύδη-Svensson , πρωτότοκη κόρη του Απόστολου Καρύδη Πολιτικού Μηχανικού- Οικονομολόγου και της Μαρίας Καρύδη Αρχαιολόγου , γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία τριών ετών μετά απο ιατρικές εξετάσεις διαγνώστηκε ότι έπασχε από νεανική ρευματοειδή αρθροίτιδα . Κατά διαστήματα νοσηλεύτηκε στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα και “Northweek Park Hospital” στο Λονδίνο.

   Με πείσμα, θέληση και συνεχή άσκηση, κατόρθωσε να αυτοθεραπευτεί εντυπωσιάζοντας τους θεράποντες γιατρούς της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , παρ΄όλο που οι ιατρικές πρόγνωσεις προέβλεπαν τη μόνιμη αναπηρία της .

   Μέχρι τα 16 της χρόνια είχε πάρει τιμητικές διακρίσεις στο κλασσικό μπαλέτο από τη Royal Academy of Dance  του Λονδίνου.  

   Εργαζόταν στο τεχνικό γραφείο του πατέρα της Απόστολου Καρύδη μετά τον αιφνίδιο θανατό του το 2003, κατι που επηρέασε καθοριστικά την πορεία της . Παράλληλα φοιτούσε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ενώ ήταν εκλεγμένη εκπρόσωπος των φοιτητών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής .

   Το 2006 ίδρυσε δική της τεχνική Εταιρεία με την επωνυμία KConstruction πριν ακόμα τελειώσει τις σπουδές της . Το 2007 πήρε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού και έφυγε πρώτα στην Αγγλία και μετά στην Αμερική δραστηριοποιούμενη στον τομέα των κατασκευών.

   Ταξίδεψε στην Ευρώπη, στην Κίνα και στη Λατινική Αμερική. Το 2009 αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αμερική λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Το 2012 πήρε μέρος σαν ενεργό στέλεχος στην οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Obama και συνεργάστηκε με σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Αμερικής.

   Σήμερα ζεί και εργάζεται στο Los Angeles . Mαζί με το σύζυγό της Mark Svensson, διεθνολόγο του Georgetown University , έχει συστήσει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “StayUnited” (www.stayunited.org), η ο οποία δραστηριοποιείται και στις 50 Πολιτείες της Αμερικής. Η Οργάνωση αυτή από τη σύστασή της έχει προβληθεί στα Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης διακρινόμενη για το πολύπλευρο φιλανθρωπικό της έργο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης