Η British Airways λέει αντίο στο Boeing 767

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αεροσκάφη του στόλου της, το Boeing 767, αποχαιρετά η British Airways.

Τα δύο τελευταία 767 της αεροπορικής εταιρείας αποσύρθηκαν στο St Athan της Ουαλίας, μετά την τελευταία εμπορική πτήση τους, από τη Λάρνακα της Κύπρου στο Heathrow του Λονδίνου, την Κυριακή.

Από τον Φεβρουάριο του 1990, όταν η British Airways παρουσίασε τα πρώτα της 767 για τα δρομολόγια προς Παρίσι, ο στόλος των αεροσκαφών έχει ολοκληρώσει πάνω από 425.000 εμπορικές πτήσεις συνολικά.

Η Φρανκφούρτη αποτελούσε τον πιο συχνό προορισμό των 767 της British, με το αεροσκάφος να ολοκληρώνει σχεδόν 15.000 πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για δρομολόγια από το Άμπου Ντάμπι, το Κάλγκαρι και τη Νέα Υόρκη.

Μολονότι αρχικά χρησιμοποιήθηκε για μακρινά ταξίδια, τα τελευταία χρόνια πετούσε σε κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταξύ άλλων την Αθήνα και τη Λάρνακα, καθώς και σε μερικές εσωτερικές διαδρομές.

Η απόσυρση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η British Airways παρέλαβε το 30ο Boeing 787 Dreamliner - το νεότερο αεροσκάφος του στόλου της. Το Dreamliner είναι περίπου 40% πιο αθόρυβο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αεροσκάφη και χρησιμοποιεί επίσης 20% λιγότερα καύσιμα, κάτι που συνεπάγεται μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του αζώτου.

Αργότερα μέσα στο έτος η αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει το πρώτο της Airbus A350, μέρος της επένδυσης των 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης