Η Britannica Inc. σταματά την έντυπη έκδοση

Britannica εγκυκλοπαίδεια

Την κατάργηση της έντυπης έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας Britannica ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Encyclopaedia Britannica Inc., η οποία στο εξής θα υπάρχει στο διαδίκτυο, ενώ θα συνεχιστεί η σχολική της έκδοση.

«Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει θλίψη και νοσταλγία σε ορισμένους, όμως τώρα διαθέτουμε ένα καλύτερο εργαλείο», δήλωσε ο Χόρχε Καούς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times.

Πρόσθεσε ότι «η ηλεκτρονική διεύθυνση ανανεώνεται συνεχώς, είναι πληρέστερη και υπάρχουν και τα πολυμέσα».

Η τελευταία έντυπη έκδοση είναι αυτή του 2010, με 32 τόμους που ζυγίζουν περισσότερα από 58 κιλά. Για την έκδοση αυτή εργάστηκαν 4.000 ειδικοί.

Η Εγκυκλοπαίδεια Britannica εκδίδεται από το 1768, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

«Η έντυπη έκδοση έγινε όλο και πιο δύσκολη και δεν αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στη βάση δεδομένων μας και στα άρθρα μας», τόνισε ο Καούς.

«Η Britannica ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που αισθάνθηκαν τις επιπτώσεις της τεχνολογίας, ίσως πριν από 20 χρόνια, και προσαρμοζόμαστε σε αυτές, αν και μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολο», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας πως λόγω της φήμης και της ποιότητας της, η Britannica δεν επηρεάστηκε από την δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης