Η Apple διερευνά σειρά αναφορών για προβλήματα σε μπαταρίες νέων iPhone

Έρευνα σχετικά με μια σειρά αναφορών γύρω από προβλήματα σε μπαταρίες κάποιων iPhone 8 Plus πραγματοποιεί η Apple.

Όπως αναφέρει το BBC, μέσα στην τελευταία εβδομάδα το φως της δημοσιότητας είδαν έξι αναφορές σχετικά με τηλέφωνα που «ανοίγουν» επειδή η μπαταρία τους φουσκώνει, λίγο μετά την έναρξη της χρήσης τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέρθηκε πως η μπαταρία είχε φουσκώσει σε βαθμό που το κινητό ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθεί. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις (τυπικό φαινόμενο σε περιπτώσεις ευρείας κυκλοφορίας μεγάλων αριθμών κινητών) ή αν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προβλήματος.

Η πρώτη αναφορά για πρόβλημα τέτοιου είδους σε iPhone 8 Plus προήλθε από την Ταϊβάν, και ακολούθησαν άλλες από την Ιαπωνία, την Κίνα, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ αλλά και την Ελλάδα. Η Apple έχει ανακοινώσει πως είναι ενήμερη και διερευνά τις αναφορές αυτές προκειμένου να διαπιστωθεί τι μπορεί να προκάλεσε το πρόβλημα.

Αν και το MacRumours- από το οποίο δημοσιοποιήθηκε το πρώτο περιστατικό- υπογραμμίζει αυτό που προαναφέρθηκε, πως δεν σπάνιο φαινόμενο η εμφάνιση προβλημάτων σε μικρό ποσοστό συσκευών, όταν μιλάμε για τόσο μεγάλους αριθμούς, σε ανάρτηση σε blog ο Σαμ Τζάφε, της Cairn Energy Research Advisors,επισημαίνει πως το φούσκωμα μπαταριών είναι κάτι που παρατηρείται συνήθως κατά το τέλος της «ζωής» μιας μπαταρίας- και προκαλεί προβληματισμούς η εμφάνιση αυτού του φαινομένου τόσο νωρίς μετά την κυκλοφορία των συσκευών. Όπως σημειώνει, θα μπορούσε να πρόκειται για ένα πολύ μικρό κατασκευαστικό λάθος, το οποίο εμφανίζεται σε λίγες συσκευές – αλλά αν είναι κάτι παραπάνω, η Apple ενδεχομένως να είναι σε θέση να βρει ποια γραμμή παραγωγής ευθύνεται, να τη σταματήσει και να συνεχίσει την παραγωγή των τηλεφώνων χωρίς προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Samsung είχε σημαδευτεί από το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία της, λόγω των προβλημάτων στο Galaxy Note 7, που εμφανίστηκαν μετά την κυκλοφορία του, οδηγώντας στην οριστική και συνολική ανάκλησή του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης