Η Air France αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Καράκας

Τις πτήσεις της με προορισμό το Καράκας αναστέλλει τουλάχιστον έως τη Δευτέρα η Air France, καθώς η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ετοιμάζεται να παραλάβει τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα της χώρας.

«Λόγω της κατάστασης στη Βενεζουέλα, ορισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για «προσωρινό μέτρο», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος, η οποία διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις αφορούν τις πτήσεις προς και από το Καράκας την 23η, την 24η και την 25η Φεβρουαρίου (από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα).

Ο ιστότοπος της Air France προτείνει ανταποκρίσεις από τον Παναμά για αυτές τις ημέρες.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο περίπου 50 χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ, καθώς και 700.000 εθελοντές - σύμφωνα με την αντιπολίτευση - σκοπεύουν να μεταβούν στα σύνορα για να παραλάβουν το Σάββατο την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν διαθέσει για τη χώρα οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Ο στρατός, που παραμένει πιστός στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την «εδαφική ακεραιότητα» της λατινοαμερικάνικης χώρας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης