Η Ρουμανία πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία

Λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και της κακοκαιρίας που πλήττει τη Ρουμανία το τελευταίο 36ωρο, πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη χώρα.

Σε όλη τη χώρα στήθηκαν επιχειρήσεις διάσωσης και μεταφοράς σε ασφαλείς περιοχές 2300 ανθρώπων.

Περίπου 55 πόλεις και χωριά στη Ρουμανία έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα, καθώς είναι αδύνατη η προσέγγισή τους. Σε 139 πόλεις και χωριά στις επαρχίες Μπουζάου (ανατολικά), Καλαράσι, Γκιουργκίου, Άργκες, Νταμπόβιτα (νότια) και Κονστάντζα (νοτιανατολικά) έχει διακοπεί μερικώς ή πλήρως η ηλεκτροδότηση και σε άλλες 120 περιοχές καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης το τελευταίο 24ωρο έλαβαν μέρος 3800 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες και εργαζόμενοι στην Εταιρεία Αυτοκινητόδρομων και Εθνικών Οδών.

Τα ξημερώματα, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας του στρατού επιστρατεύθηκαν για τη διανομή καυσίμων, τροφίμων, νερού και ζεστών ροφημάτων στους ανθρώπους που παραμένουν αποκλεισμένοι στα οχήματά τους.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ ζήτησε από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να ελεγχθούν όλα τα ακινητοποιημένα στο χιόνι οχήματα και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν επιβάτες που διατρέχουν κίνδυνο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γκαμπριέλ Οπρέα δήλωσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια με 5000 στρατιώτες που θα αναλάβουν δράση για τη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν.

Χθες, ακυρώθηκαν τα 23 δρομολόγια τρένων, τα λιμάνια της χώρας είναι κλειστά, ενώ όλα τα αεροδρόμια λειτουργούν.

Εν τω μεταξύ περισσότερα από 1000 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα σε αυτοκινητόδρομους και εθνικές και επαρχιακές οδικές αρτηρίες της Ρουμανίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης