Η Μισέλ Ομπάμα μπαίνει δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα

H Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα ανοίγει σήμερα το χορό του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος θα λάβει επισήμως το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η ιδιαίτερα επικοινωνιακή Μισέλ Ομπάμα, 48 ετών, είναι πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ με ποσοστά δημοτικότητας  που κυμαίνονται από 65 ως 70%. Είναι λοιπόν σίγουρο πως θα γοητεύσει τους 6.000 εκλέκτορες του Δημοκρατικού Κόμματος σήμερα το βράδυ, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.

Σε μια προεκλογική εκστρατεία που φέρνει τον σύζυγό της να έχει σχεδόν τα ίδια ποσοστά με τον αντίπαλό του Ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ, η Μισέλ Ομπάμα είναι ένα σημαντικό χαρτί για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Την περασμένη εβδομάδα, η σύζυγος του Ρόμνεϊ Αν κατάφερε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων να δημιουργήσει μια περισσότερο ανθρώπινη εικόνα για τον υποψήφιο, περιγράφοντας τα 43 χρόνια του ευτυχισμένου γάμου τους.

Η Μισέλ Ομπάμα δεν θα χρειαστεί να παρουσιάσει τον σύζυγό της στους Δημοκρατικούς. Όμως θα πρέπει να προσπαθήσει να περιγράψει ανθρώπινα και καθημερινά το έργο του στην προεδρία των ΗΠΑ ώστε να απαλύνει την απογοήτευση των ψηφοφόρων για τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα της τετραετίας και να τους πείσει να μην τον εγκαταλείψουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης