Η ''μαύρη εργασία'' μαστίζει την Ιταλία

Η ιταλική οικονομική αστυνομία εντόπισε κατά το 2012 πολλές απάτες στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες επιβάρυναν τον δημόσιο προϋπολογισμό με περισσότερα από 5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής διοίκησης της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας (GDF), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο αγώνας κατά του παρασιτισμού και της σπατάλης στις δημόσιες δαπάνες, που αποτελούσε προτεραιότητα της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, έφερε καρπούς, καθώς συνολικά 22.000 άνθρωποι καταγγέλθηκαν στη Δικαιοσύνη για διάφορες παραβάσεις και απάτες.

Έτσι, 3.556 «ψευτοφτωχοί» επωφελήθηκαν, χωρίς να δικαιούνται, από κοινωνικές παροχές, όπως θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς ή υποτροφίες σπουδών. Εντοπίσθηκαν επίσης 1.047 «ψευτοανάπηροι» και 3.297 «ψεύτικοι αγροτικοί εργάτες». Σε 395 περιπτώσεις, οικογένειες συνέχισαν να παίρνουν τη σύνταξη που καταβαλλόταν σε συγγενή που απεβίωσε.

Παράλληλα, 1.274 δημόσιοι υπάλληλοι καταγγέλθηκαν το 2012 επειδή είχαν παρανόμως και άλλη εργασία.

Εκτός από τη ζημιά στα δημόσια ταμεία, η οποία υπερέβη τα 5 δις ευρώ, οι απάτες στις κοινοτικές και εθνικές χρηματοδοτήσεις ξεπέρασαν το 1,1 δις.

Την περασμένη εβδομάδα, η οικονομική αστυνομία είχε ήδη ανακοινώσει πως κατά το 2012 ανακάλυψε φοροδιαφυγή άνω των 56 δισ. ευρώ και είχε καταγγείλει σχεδόν 12.000 πρόσωπα.

Η GDF είχε επίσης εντοπίσει περίπου 30.000 ανθρώπους που εργάζονταν παρατύπως, από τους οποίους 16.233 είχαν εντελώς «μαύρη» εργασία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης