Η Κίνα έχει συλλάβει τον αρχηγό της Interpol

Από τις κινεζικές αρχές φέρεται να κρατείται ο επικεφαλής της Ιντερπόλ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν σύμφωνα με την καταγγελία της συζύγου του, στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και ταξίδεψε από τη Γαλλία στην Κίνα.

Όπως αποκαλύπτει η κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post» στην ιστοσελίδα της, ο Μενγκ Χονγκγουέι, κρατείται και ανακρίνεται, από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και προσγειώθηκε στο κινεζικό έδαφος, χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί ούτε οι λόγοι, αλλά ούτε και η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Η Ιντερπόλ από την πλευρά της ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της, του Μενγκ Χονγκγουέι, και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα. 

Ο Μενγκ Χονγκγουέι, 64 ετών, εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ τον Νοέμβριο του 2016, στη θέση της Γαλλίδας Μιρέιγ Μπαλεστραζί. Η θητεία του λήγει το 2020. Πριν από αυτόν τον διορισμό, ήταν υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα και επικεφαλής του εθνικού γραφείου της Ιντερπόλ. Ήταν επίσης από τα κορυφαία στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης