Η Ιρλανδία ερευνά αναφορές πιλότων για ΑΤΙΑ

Αναφορές πιλότων εμπορικών πτήσεων για Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Ιρλανδίας ερευνά η Ιρλανδική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (IAA).

Η ιστορία άρχισε την περασμένη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, όταν μία πιλότος της British Airways (BA) επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Σάνον στην Ιρλανδία για να ρωτήσει εάν γίνονταν στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή, καθώς είδε κάτι να κινείται πάρα πολύ γρήγορα.

Καθώς δεν διεξάγονταν γυμνάσια, η πιλότος, η οποία πετούσε από το Μόντρεαλ του Καναδά με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, έκανε λόγο για ένα «πολύ λαμπρό φως». Το αντικείμενο, πρόσθεσε, εμφανίστηκε κατά μήκος της αριστερής πλευράς του αεροπλάνου και στη συνέχεια «πολύ γρήγορα κινείται προς τα βόρεια». Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι δεν φαινόταν να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.

Άλλος πιλότος της Virgin εκτίμησε ότι μπορεί να είναι μετεωρίτης ή κάποιο άλλο αντικείμενο που εισέρχεται ξανά στην ατμόσφαιρα της γης. Πρόσθεσε επίσης ότι

Αυτός πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλά αντικείμενα, πολύ λαμπερα, που ακολουθούν την ίδια τροχιά».

Ένας εκ των δύο πιλότων μάλιστα υποστήριξε ότι η ταχύτητα ήταν «αστρονομική, σαν Mach 2», δηλαδή διπλάσια της ταχύτητα του ήχου.

Κατόπιν των αναφορών αυτών, η Ιρλανδική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι τα συμβάντα θα ερευνηθούν «βάσει της φυσιολογικής απόρρητης διαδικασίας διερεύνησης συμβάντων».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης