Η Ελβετία σκληραίνει συνεχώς την μεταναστευτική της πολιτική

κέρματα

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από την εναπόθεση χιλιάδων κερμάτων έξω από την Ελβετική Βουλή μαζί με 125.000 υπογραφές που ζητούσαν δημοψήφισμα για να έχουν ΟΛΟΙ οι Ελβετοί (φτωχοί, πλούσιοι, άνεργοι) από έναν μισθοό! Η πρόταση δεν είχε τύχη.

Η Ελβετία είναι ένα παράδεισος στο κέντρο της Ευρώπης που όμως απειλέιται από την μετανάστευση! Γι αυτό και βάζει σκληρούς όρους για να δεχθεί έναν μετανάστη (υποχρεωτική ασφάλιση, διαμονή κ.λπ.). 

Την ώρα που η καταχρεωμένη Ε.Ε προσπαθεί να αντέξει το βάρος της κρίσης, η Ελβετία, που δεν είναι μέλος των 27, εξακολουθεί να απολαμβάνει οικονομική ανάπτυξη, ένα υψηλότατο επίπεδο διαβίωσης και φέρει τον τίτλο ενός από τα καλύτερα μέρη του κόσμου που μπορεί κάποιος να ζήσει.

Η ανεργία είναι μόλις στο 3,1% ενώ η χώρα έχει μεγάλα κοινωνικά προνόμια και παχυλούς μισθούς (που προσελκύουν εργαζόμενους από τις φτωχές ευρωπαϊκές χώρες).

Σύμφωνα με τα μέτρα που έλαβε η Ελβετική κυβέρνηση - και τα οποία εξόργισαν την ΕΕ - θα δοθούν για τον επόμενο χρόνο μόλις 2.100 άδειες μεγάλης παραμονής για τους μετανάστες από την ανατολική Ε.Ε και χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία η Ουγγαρία και 53.000 άδειες για τους μετανάστες από τα δυτικοευρωπαϊκά κράτη. Στόχος η προστασία των κεκτημένων για τους ίδιους τους Ελβετούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης