Η δημοσιογραφία ευτελίζεται στη Βρετανία. Οι ευθύνες του Μέρντοκ.

Εφημερίδα Sun

Το λαμπερό επάγγελμα -ή λειτούργημα;- του δημοσιογράφου στη Μ. Βρετανία έχει ξεθωριάσει. Πρωταγωνιστούν τα έντυπα του Μέρντοκ όπου οι δημοσιογράφοι του, υπέκλεπταν τηλεφωνήματα, μηνύματα και mail, για να εξασφαλίζουν "αποκλειστικότητες". Τώρα μια νέα κρίση απειλεί το μέλλον της Sun, της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, από το περασμένο Σάββατο, οπότε συνελήφθησαν πέντε επιφανή στελέχη της, κατηγορούμενα για ανάμειξη σε υποθέσεις δωροδοκίας αστυνομικών.

Η σύλληψη των πέντε δημοσιογράφων της Sun αποτελεί μέρος της ευρύτερης έρευνας για τις παράνομες δημοσιογραφικές τακτικές στη Βρετανία –με εμπλεκομένους τόσο τα ΜΜΕ όσο και πολιτικούς και αστυνομικούς– που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα περί ηθικής και που πέρυσι οδήγησαν σε μια πρώτη μεγάλη απώλεια για την αυτοκρατορία του Μέρντοκ, το κλείσιμο της αδελφής εφημερίδας News of The World.

Αυτή τη φορά, όμως, το πλήγμα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο. Σύμφωνα με τον Observer, η νέα κρίση υποχρεώνει τον όμιλο News Corporation να εξετάσει την πιθανότητα εγκατάλειψης ενός ακόμη εντύπου και μάλιστα της Sun, ενώ σύμφωνα με τον Independent της Κυριακής, ο Ρούπερτ Μέρντοχ διεξάγει εκστρατεία απόγνωσης προκειμένου να σώσει το ταμπλόιντ. Ηγετικά στελέχη του ομίλου, πάντως, απέρριψαν, χθες, τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Ρούπερτ Μέρντοκ έτοιμο να κλείσει την εφημερίδα. Ο διευθυντής της News International, Τομ Μόκριτζ, έστειλε μέιλ στους εργαζομένους, δηλώνοντας ότι έλαβε προσωπικά τη διαβεβαίωση του Ρούπερτ Μέρντοκ πως θα συνεχίσει να εκδίδει τη Sun. O κ. Μόκριτζ αναγνώρισε ότι η επιχείρηση βρίσκεται ενώπιον «μεγάλης πρόκλησης», αλλά απηύθυνε έκκληση στο προσωπικό να μην προεξοφλεί το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας. Οι συλληφθέντες, Γκέοφ Γουέμπστερ, Τζον Εντουαρντς, Τζον Κέι, Νικ Πάρκερ και Τζον Στέρτζιτς κατηγορούνται ότι δωροδόκησαν αξιωματικούς της αστυνομίας προκειμένου να εξασφαλίσουν αποκαλύψεις για διάφορα θέματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης