Η Βόρεια Κορέα φέρεται να χάκαρε τα συστήματα κυβερνοάμυνας της Νότιας Κορέας

Η στρατιωτική διοίκηση κυβερνοπολέμου της Νότιας Κορέας, αρμοδιότητα της οποίας είναι η άμυνα της χώρας απέναντι σε επιθέσεις χάκερ, φαίνεται ότι «χακαρίστηκε» από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Εκπρόσωπός τους δήλωσε στο BBC πως θεωρείται ότι εκλάπησαν απόρρητες πληροφορίες, αν και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα σε τι ακριβώς δεδομένα απέκτησαν πρόσβαση οι χάκερ.

Η Βόρεια Κορέα στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις εναντίον τραπεζών και ΜΜΕ, αλλά ποτέ μέχρι τώρα εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Σεούλ. Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται τις κατηγορίες για εμπλοκή σε υποθέσεις κυβερνοεγκλήματος.

«Φαίνεται πως ο intranet server της διοίκησης κυβερνοπολέμου μολύνθηκε με κακόβουλο λογισμικό. Διαπιστώσαμε ότι κάποια στρατιωτικά έγγραφα, που περιλαμβάνουν εμπιστευτικές πληφορορίες, έχουν χακαριστεί» είπε εκπρόσωπος του στρατού στο πρακτορείο Yonhap. Ωστόσο, ο νοτιοκορεατικός στρατός διαβεβαιώνει ότι το μολυσμένο κομμάτι του δικτύου του απομονώθηκε αμέσως μόλις εντοπίστηκε η επίθεση.

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να έχει επενδύσει βαρέως στον τομέα του κυβερνοπολέμου, με χιλιάδες άτομα να εμπλέκονται σε αυτόν. Από το 2010 και μετά φαίνεται να δίνεται έμφαση σε API (application programming interfaces), που μπορούν να σχεδιαστούν ειδικά για επιθέσεις εναντίον δικτύων υποδομών, είχε δηλώσει στο BBC ο Κιμ Χέουνγκ Κουάνγκ, καθηγητής επιστήμης υπολογιστών ο οποίος αυτομόλησε από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης