Η Βρετανία του Brexit προωθεί τη... διεύρυνση της ΕΕ

Πείτε ό,τι θέλετε για τους Βρετανούς αλλά στο χιούμορ είναι αξεπέραστοι. Ακόμα και στο μαύρο πολιτικό χιούμορ, λέει η αντιπολίτευση στο Λονδίνο, που άκουσε με έκπληξη την ακόλουθη είδηση: η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι θα φιλοξενήσει σύνοδο για να ενθαρρύνει τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ προς χάριν της «ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας τους», λίγους μήνες προτού η ίδια βρετανική κυβέρνηση υπογράψει τη συμφωνία του Brexit, αποχωρώντας από την ενωμένη Ευρώπη.

Να διαφημίζει τη διεύρυνση μια χώρα που γυρίζει την πλάτη στην ΕΕ είναι το «θέατρο του παραλόγου», είπε στον «Independent» ο Τομ Μπρέικ, εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για ζητήματα Brexit.

«Κάποιος στο Φόρεϊν Οφις πρέπει να έχει χιούμορ… Την ώρα που μοιάζουμε έτοιμοι να φύγουμε από την ΕΕ, αρχίζουμε να συμβουλεύουμε άλλους να ενταχθούν. Η κυβερνητική πολιτική μοιάζει με θέατρο του παραλόγου» δήλωσε ο Μπρέικ.

Παρόμοια ειρωνικά (του τύπου «Κοίτα ποιος μιλάει! Η Βρετανία του Brexit προσκαλεί τους Βαλκάνιους να ενταχθούν στην Ευρώπη!») ακούστηκαν από πολλούς, καθώς ανακοινώθηκε ότι το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τον Ιούλιο τη σύνοδο όπου θα συζητηθούν μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για τη μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης