Η Ατλάντα έδωσε κίνητρα και γίνεται... Hollywood

Η Ατλάντα προσελκύει νεοφυείς τεχνολογικές εταιρείες, ισχυρούς ομίλους και μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, θέτοντας σε μειονεκτική θέση το Λος Αντζελες και τη Νέα Υόρκη. Η μεγάλη απήχηση που έχει η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ έχει τροφοδοτήσει ένα ράλι τιμών στην αγορά κατοικίας.

Οι οικονομικές συνθήκες στην Ατλάντα βελτιώθηκαν από το 2008, όταν ο κυβερνήτης Σόνι Πέρντιου έθεσε σε μόνιμη ισχύ έκπτωση φόρου 20% σε κινηματογραφικές παραγωγές άνω των 500.000 δολαρίων. Πρόσθετη έκπτωση 10% προβλέπεται εάν προστεθεί το σήμα κατατεθέν της Ατλάντα –που είναι το ροδάκινο– στους συντελεστές της παραγωγής.

Τα θετικά αποτέλεσμα στην οικονομία της πολιτείας ήταν άμεσα. Οι ετήσιες δαπάνες της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ατλάντα έχουν εικοσαπλασιαστεί μέσα σε μία δεκαετία από 93 εκατ. δολάρια το 2007 σε 2,02 δισ. δολάρια το 2016.

Δεν είναι, όμως, μόνον τα κινηματογραφικά στούντιο που έχουν σταθερή παρουσία στην Ατλάντα. Είκοσι από τις 500 ισχυρότερες εταιρείες στη λίστα Fortune διατηρούν τα κεντρικά γραφεία τους στην Ατλάντα, από την Coca-Cola και την Delta Airlines μέχρι την Home Depot και την USPS. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης