Η Αργεντινή κατήγγειλε τη βία κατά των γυναικών

Χιλιάδες γυναίκες (και όχι μόνο) βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας για να καταγγείλουν τη βία κατά των γυναικών. Αφορμή αποτέλεσε ο βιασμός και η δολοφονία μιας 16χρονης στην Μαρ δελ Πλάτα, πριν από λίγες εβδομάδες.

Δύο άνδρες την άφησαν σε νοσοκομείο στις 8 Οκτωβρίου, πλυμένη και ντυμένη με καθαρά ρούχα, λέγοντας ότι είχε λάβει υπερβολική δόση ναρκωτικών. 

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε πέσει θύμα έντονης σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, της είχε χορηγηθεί μαριχουάνα και κοκαΐνη πριν τον βιασμό. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει αντικείμενο στον πρωκτό της με τόση βία, ώστε η κοπέλα έπαθε καρδιακή προσβολή. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση.

Αψηφώντας τη βροχή, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ακτιβιστικών οργανώσεων και βγήκαν στους δρόμους. Κεντρικό σύνθημα Ni Una Menos (ούτε μία λιγότερη).

Ο 19χρονος αδελφός της Λουσία έγραψε σε μήνυμά του στο Facebook ότι το να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να φωνάξει αποτελεί τον μόνο τρόπο για να αποφευχθεί ο θάνατος «χιλιάδων ακόμα κοριτσιών» και ότι η κινητοποίηση αποτελεί τον μόνο τρόπο «να κλείσει η Λουσία τα μάτια της και να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης