Η άλωση της Βενετίας: 50.000 κάτοικοι (!) - 20 εκατ. τουρίστες

Η Βενετία καταστρέφεται. Τα μεγάλα κρουζιερόπλοια και οι φθηνές πτήσεις της φέρνουν 20.000.000 τουρίστες το χρόνο. Αποτέλεσμα παντού να παρατηρείται ένας ακραίος συνωστισμός. Η πόλη μονίμως πια έχει καταληφθεί από τους εκδρομείς. Οι τουρίστες καταλαμβάνουν κάθε σπιθαμή της.

Οι γλώσσες που ακούγονται περισσότερο είναι τα αγγλικά και τα κινέζικα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη μιλούν οι εκδρομείς που καταφθάνουν με τα πελώρια κρουαζιερόπλοια και τις φθηνές πτήσεις. Τα ξενοδοχεία έχουν αντικαταστήσει τα σπίτια.

Στη Βενετία έχουν απομείνει μόλις 50 χιλιάδες κάτοικοι οι οποίοι  έχουν οργανωθεί σε ενώσεις κατά των «μεγάλων πλοίων» και πουλούν μπλουζάκια που τα απεικονίζουν με δόντια καρχαρία να απειλούν τους ψαράδες της περιοχής. Τον Ιούνιο, περίπου 18 χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ψήφισαν σε ανεπίσημο δημοψήφισμα λέγοντας ότι δεν τα θέλουν πλέον στη λιμνοθάλασσα.

Ομως τα πλοία φέρνουν χρήματα και η Βενετία χρειάζεται όλα τα ευρώ που μπορεί να μαζέψει. Τα κρουαζιερόπλοια δεν πληρώνουν μόνο διάφορες αμοιβές αλλά δημιουργούν και θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να κερδίζουν οι μηχανικοί, οι σερβιτόροι και τα θαλάσσια ταξί. Ακόμα και οι γονδολιέρηδες έχουν μόνιμη εργασία.

Η Βενετία γίνεται μια πόλα - φάντασμα χωρίς δική της ζωή, δηλαδή μια πόλη για τους τουρίστες μόνον.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης