ΗΠΑ: 3 Πολιτειές τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

τυφώνας Ισαάκ ΗΠΑ

Τρεις αμερικανικές Πολιτείες στον κόλπο του Μεξικού, στη νοτιοανατολική πλευρά των ΗΠΑ, τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το βράδυ της Κυριακής, καθώς τις προσεγγίζει η τροπική καταιγίδα «Ισαάκ».

Οι κυβερνήτες της Λουιζιάνα, του Μισισιπή και της Αλαμπάμα ακολούθησαν την ενέργεια του κυβερνήτη της Φλόριντα, ο oποίος έθεσε την Πολιτεία του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μία ημέρα νωρίτερα, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα.

Και οι τρεις κυβερνήτες εξέδωσαν υποχρεωτικές διαταγές εκκένωσης, σε ορισμένες περιοχές που απειλούνται.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζιντάλ ζήτησε από τους κατοίκους που ζουν σε περιοχές με επίπεδο χαμηλότερο από αυτό της θάλασσας, να εκκενώσουν εθελοντικά τα σπίτια τους, σε αναμονή της άφιξης της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ.

Ο κυβερνήτης που κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προειδοποίησε ότι πιθανώς τη Δευτέρα να υπάρξει διαταγή για υποχρεωτική εκκένωση περιοχών.

«Τους προτρέπουμε όλους να προετοιμαστούν τώρα για τον ερχομό της καταιγίδας» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνήτης, τονίζοντας την ανάγκη κάθε οικογένεια να αποθηκεύσει νερό, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, ρούχα και φάρμακα.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, ζήτησε από τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις, ενώ ο Φιλ Μπράιαντ, κυβερνήτης του Μισισιπή, δήλωσε ότι η απειλή του Ισαάκ ελήφθη «πολύ σοβαρά» υπόψη.

Ο Ισαάκ αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες ώρες πάνω από τη Φλόριντα και να κατευθυνθεί προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου με την ενίσχυση από τα ζεστά νερά, ενδεχομένως να αναβαθμιστεί σε τυφώνα κατηγορίας 2 ή 3.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αμερικανικού εθνικού κέντρου για τους τυφώνες, ο «Ισαάκ» θα φτάσει στην περιοχή μεταξύ του τμήματος του δυτικού Πάνχαντλ της Φλόριντα και της Λουιζιάνα, την Τρίτη το βράδυ ή το πρωί της Τετάρτης.

Την Τετάρτη είναι η έβδομη επέτειος από την καταστροφή του τυφώνα «Κατρίνα», ενός από τους χειρότερους τυφώνες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ Με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης