ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα η Βόρεια Καλιφόρνια

Χωρίς ρεύμα πρόκειται να παραμείνουν επί μέρες εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στη Βόρεια Καλιφόρνια, καθώς μία εταιρεία παροχής ηλετρικού ρεύματος ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αυτό το μέτρο, σε μία προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ήδη η εταιρεία έχει διακόψει την παροχή ρεύματος σε 800.000 σπίτια, επιχειρήσεις και άλλες τοποθεσίες στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Μεγάλα τμήματα στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο - αν και όχι η πόλη του Σαν Φρανσίσκο - αναμένεται να επηρεαστούν.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας της περιοχής, Pacific Gas and Electric (PG & E), προειδοποίησε ότι η διακοπή θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές ημέρες, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Καθώς προβλέπονται ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ημέρες στην περιοχή, στόχος της εταιρείας είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάφλεξης και κατά συνέπεια πρόκλησης μεγάλης πυρκαγιάς, παρόμοιας με αυτές που έχουν πλήξει στο παρελθόν την περιοχή καταστρέφοντας τεράστιες δασικές εκτάσεις.  

Η τεράστια πυρκαγιά «Camp Fire», πέρσι, στην πόλη Πάρανταϊζ, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 86 άνθρωποι. Έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η κακή διατήρηση του εξοπλισμού του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ήταν υπεύθυνη για την πολύνεκρη πυρκαγιά.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης