ΗΠΑ: Το 40% των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια!

τρόφιμα στα σκουπίδια

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, περίπου το 40% των τροφίμων που παράγονται στις ΗΠΑ καταλήγει στις χωματερές, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 165 δισ. δολάρια (το κόστος των τροφίμων που αγοράζουν, αλλά δεν καταναλώνουν οι Αμερικανοί), τα οποία κυριολεκτικά πετιούνται στα σκουπίδια.

Μόνο το 15% των τροφίμων που πετιούνται θα ήταν αρκετό για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες περισσότερων από 25 εκατομμυρίων Αμερικανών κάθε χρόνο, ποσοστό διόλου αμελητέο αν ληφθεί υπόψη ότι ένας στους έξι Αμερικανούς δεν έχει σταθερή πρόσβαση σε τροφή.

Οι ποσότητες των τροφίμων που αγοράζονται από τα αμερικανικά νοικοκυριά αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,5% το 2013 σε σχέση πέρυσι, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Μέχρι το 2016 ο δήμος θα απαιτήσει από τους δημότες να διαχωρίζουν τα τρόφιμα που πετούν, τα οποία στη συνέχεια θα συλλέγονται για κομποστοποίηση. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ευελπίστεί ότι η κομποστοποίηση θα αναγκάσει τους πολίτες να αντιληφθούν πόσα τρόφιμα πετάνε και πόσα χρήματα ξοδεύουν χωρίς λόγο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης