ΗΠΑ: Τουφέκια εφόδου στο σπίτι εφήβου που είχε απειλήσει να επιτεθεί σε λύκειο

Ένα μικρό οπλοστάσιο, στο οποίο περιλαμβάνονταν δύο ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου βρήκε η αστυνομία της Καλιφόρνια στο σπίτι ενός εφήβου ο οποίος είχε απειλήσει να διαπράξει επίθεση εναντίον του λυκείου όπου φοιτούσε, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

O 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης, είχε εξαπολύσει απειλές την Παρασκευή, όταν διαπληκτίστηκε με έναν από τους καθηγητές του, δύο ημέρες μετά την επίθεση ενός πρώην μαθητή σε λύκειο στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

Στο σπίτι του εφήβου, σε προάστιο του Λος Άντζελες, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν δύο τουφέκια εφόδου του ίδιου τύπου που χρησιμοποίησε ο δράστης του μακελειού στη Φλόριντα, δύο πιστόλια και γεμιστήρες που περιείχαν περίπου 90 σφαίρες.

Ο μεγάλος αδελφός του μαθητή, που ήταν γνωστός για την κακή διαγωγή του, διαβεβαίωσε ότι εκείνος ήταν ο ιδιοκτήτης των όπλων, αλλά δεν εμφάνισε άδειες οπλοκατοχής για τα περισσότερα από τα όπλα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις αρχές.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε την Τετάρτη υπέρ της οπλοφορίας ορισμένων εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία για να προστατεύουν τους μαθητές σε περίπτωση επίθεσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης