ΗΠΑ: Συναγερμός στο Κόλουμπαϊν και δεκάδες ακόμη σχολεία ύστερα από απειλές

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί είκοσι σχολεία του Κολοράντο, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Κόλουμπαϊν, όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν.

Το FBI και οι τοπικές αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση από χθες. Καταζητείται μια γυναίκα οπλισμένη, η οποία φέρεται να διατύπωσε απειλές. Πρόκειται για μία 18χρονη, η οποία σύμφωνα με τις αρχές, συνιστά «πιθανώς αξιόπιστη απειλή», είναι οπλισμένη και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη. 

Σύμφωνα με το CNN οι αρχές δεν αποκλείουν η υπόθεση να συνδέεται με το Λύκειο Κόλουμπαϊν και τα τραγικά γεγονότα του 1999, χωρίς ωστόσο παράλληλα να μπορούν επιβεβαιώσουν τη σχέση.  

«Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση με το Κόλουμπαϊν, αλλά δεν ήταν μια απειλή που απευθυνόταν ευθέως στο Κόλουμπαϊν», σημείωσε η εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, Τζένι Φάλτον.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Απριλίου του 1999, είκοσι χρόνια πριν, δύο μαθητές του λυκείου αυτού του Κολοράντο σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στην βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Η πολύνεκρη αυτή επίθεση σημάδεψε βαθειά την αμερικανική κοινωνία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης