ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναγκάζεται να υποχωρήσει στο αμφιλεγόμενο ερώτημα για την ιθαγένεια

Υποχρεωμένος να εγκαταλείψει – για την ώρα τουλάχιστον – την πρόθεσή του να προσθέσει ένα αμφιλεγόμενο ερώτημα, το οποίο θα αφορούσε την ιθαγένεια στην απογραφή του πληθυσμού το 2020, είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, έπειτα από σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Επέμεινε ωστόσο ότι δεν θα αφήσει πέτρα που να μη γυρίσει, αποφασισμένος να μάθει πόσοι μη υπήκοοι ζουν στις ΗΠΑ.

Για τον σκοπό αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διαταγή στις κυβερνητικές υπηρεσίες να συγκεντρώσουν στοιχεία, ανατρέχοντας στις βάσεις δεδομένων.

«Θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων για να κάνουμε μια πλήρη, ολοκληρωμένη και ακριβή μέτρηση του πληθυσμού που δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων τις βάσεων δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Έχουμε τεράστια γνώση σε πολλές από τις υπηρεσίες μας», τόνισε με ύφος απειλητικό.

Οι επικριτές της πρωτοβουλίας εξέφραζαν ανησυχίες πως η προσθήκη του ζητήματος της εθνικότητας στο ερωτηματολόγιο της απογραφής θα οδηγούσε σε διακρίσεις σε βάρος φυλετικών μειονοτήτων και κυρίως πως αληθινό στόχο είχε να επιτρέψει στους Ρεπουμπλικάνους να αποκτήσουν με αθέμιτο τρόπο πλεονέκτημα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μειώνοντας τεχνηέντως τον καταγεγραμμένο πληθυσμό σε εκλογικές περιφέρειες όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης