ΗΠΑ: Με διαφορά... 8 ψήφων η νίκη του Ρόμνι

Ρόμνι και Σαντόρουμ

Με μόλις 8 ψήφους διαφορά νίκησε στην ψηφοφορία στην Αϊόβα ο Μιτ Ρόμνι τον αντίπαλό του Ρικ Σαντόρουμ, στην πρώτη αναμέτρηση για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Μιτ Ρόμνι, που θεωρείται ένας από τους μετριοπαθέστερους υποψήφιους, ικανός να νικήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου, έλαβε 30.015 ψήφους, έναντι 30.007 του υπερσυντηρητικού αντιπάλου του Ρικ Σαντόρουμ, ο οποίος εξασφάλισε απροσδόκητα τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

«Δεν γνωρίζουμε ποιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας», είπε ο Ρόμνι που απέχει λίγες μόνο ψήφους από τον Σαντόρουμ.

«Αυτή είναι μια βραδιά προεκλογικής εκστρατείας όπου νικήτρια είναι η Αμερική. Θα κερδίσουμε τον Λευκό Οίκο και θα θέσουμε την Αμερική πάλι σε τροχιά», είπε ο ίδιος έχοντας δίπλα του την σύζυγο και τους γιούς του.

Από την πλευρά του ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνιας Ρικ Σαντόρουμ αφού ευχαρίστησε τους πολίτες της Αϊόβας που τον στήριξαν ακόμη κι όταν βρισκόταν πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις, είπε περιγράφοντας την πολιτική του:

«Αυτό που κερδίζει στην Αμερική είναι οι τολμηρές ιδέες, οι οξείες αντιθέσεις και ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τους πάντες. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τους πολίτες από όλα τα οικονομικά στρώματα, ένα σχέδιο που να λέει ότι θα βάλουμε την Αμερική να δουλέψει».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης