ΗΠΑ: Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν στο επίκεντρο των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος

Ήταν η σειρά της Ελίζαμπεθ Γουόρεν να δεχτεί τα πυρά των αντιπάλων της στην τηλεμαχία των υποψηφίων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο διεξήχθη χθες στο Οχάιο και ήταν το πρώτο αφότου εκκινήθηκε η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η προοδευτική γερουσιαστής της Μασαχουσέτης επικρίθηκε κυρίως επειδή απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση εάν θα αυξήσει τους φόρους, εφόσον νικήσει τον Τραμπ και πάρει τη θέση του στον Λευκό Οίκο, στις εκλογές του 2020.

Η Γουόρεν βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της επίθεσης των πιο συντηρητικών υποψηφίων λόγω των πιο αριστερών τοποθετήσεών της στο σύστημα υγείας.

Δύο ακόμη υποψήφιοι έγιναν στόχος. Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αρνήθηκε ότι υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό εις βάρος του στην υπόθεση της Ουκρανίας, αλλά και ο Μπέρνι Σαντερς, που μετά το έμφραγμα που υπέστη προ ημερών, έπρεπε να πείσει ότι είναι καλά στην υγεία του και πως αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο στην κούρσα της διαδοχής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Γουόρεν έρχεται για πρώτη φορά με τον Τζο Μπάιντεν στήθος με στήθος.    

Υπήρξαν ωστόσο και δύο σημεία ενότητας μεταξύ των δύο υποψηφίων. Το πρώτο αφορούσε τη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ, η οποία βρίσκει απόλυτα σύμφωνους όλους, καθώς εκτιμούν ότι πρόκειται «για τον πιο διεφθαρμένο και ατιπατριωτικό πρόεδρο» στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Το δεύτερο αφορούσε τον 78χρονο Σάντερς, τον γηραιότερο υποψήφιο, ο οποίος ευχαρίστησε τους υποστηρικτές αλλά και τους αντιπάλους του για τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση.

Το φόρουμ στο Οχάιο ήταν το πολυθέστερο μέχρι στιγμής στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Η προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών αρχίζει επισήμως στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο υποψήφιος ή υποψήφια που θα αντιμετωπίσει τον Τραμπ – ή κάποιον άλλο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο – θα αναδειχτεί τον Ιούλιο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης