ΗΠΑ: Επτά νεκροί σε τροχαία και ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων λόγω χιονοθύελλας

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα εξαιτίας της χιονοθύελλας που πλήττει πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και τη διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Dulles.

Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα που αφορούν εκατομμύρια Αμερικανούς σε 10 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που άρχισε την πορεία του στο Μεξικό, όπου προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, θα πλήξει μια περιοχή έκτασης 2.900 χιλιομέτρων, από το Κολοράντο μέχρι την ανατολική ακτή.

Συνολικά 1.624 πτήσεις προς και από αμερικανικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν χθες, οι περισσότερες στα διεθνή αεροδρόμια Ronald Reagan και Ντάλες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware. Άλλες 3.113 πτήσεις καθυστέρησαν, πολλές από αυτές στο Ρόναλντ Ρίγκαν, στην Ουάσιγκτον.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) έδωσε εντολή να σταματήσουν όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ντάλες. «Η αεροπορική σας εταιρεία θα έχει τις τελευταίες πληροφορίες για το πώς επηρεάζεται η πτήση σας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν στο επιβατικό κοινό αλλαγές πτήσεων χωρίς επιπλέον χρέωση, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το Σάββατο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιζούρι και τρεις στο Κάνσας σε τροχαία που οφείλονταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις αρχές των δύο πολιτειών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης