ΗΠΑ: Ενδιάμεσες εκλογές ξανά στο Μισισιπή

Τρεις εβδομάδες μετά, οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει. Οι κάλπες ανοίγουν ξανά αυτήν την εβδομάδα στο Μισισιπή, καθώς στις 6 Νοεμβρίου κανένας από τους δύο υποψήφιους γερουσιαστές της πολιτείας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν συνολικά 49 έδρες στη Γερουσία και οι Δημοκρατικοί 43. Ό,τι και αν συμβεί την Τρίτη, οπότε διεξάγονται οι εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί θα εξακολουθήσουν να έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία. Εάν ωστόσο οι Δημοκρατικοί καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συγκεκριμένη έδρα, θα μπορέσουν ίσως να δυσκολέψουν λίγο περισσότερο τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ.  

Η Ρεπουμπλικανή υποψήφια, η Σίντι Χιντ-Σμιθ υπέπεσε σε ορισμένα σφάλματα τις τελευταίες εβδομάδες, με σοβαρότερο ένα προφανώς άκομψο αστείο για τους δημόσιους απαγχονισμούς, σε μία πολιτεία με βαρύτατο παρελθόν όσον αφορά την αντιμετώπιση στους Αφροαμερικανούς. Αργότερα, εξαιτίας των αντιδράσεων, η Χιντ-Σμιθ αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Ο αντίπαλός της, ο Δημοκρατικός Μάικ Έπσι, θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός γερουσιαστής στο Μισισιπή, εάν καταφέρει να εκλεγεί. Αν και δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες, καλού κακού ο Αμερικανός πρόεδρος μεταβαίνει στο Μισισιπή για να στηρίξει την υποψήφιά του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης