ΗΠΑ: Ειδεχθές έγκλημα έρχεται στο φως, μετά από ομολογία του δράστη 33 χρόνια μετά

Δολοφονία 6χρονου

Μια υπόθεση που παρέμενε αδιαλεύκαντη επί δεκαετίες κι είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, στρέφοντας την προσοχή στο ζήτημα της εξαφάνισης παιδιών, ήρθε στο φως της επικαιρότητας μετά την ομολογία ενός ανδρός από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του ότι στραγγάλισε ένα αγόρι 6 ετών, τον Έιταν Πέιτζ, κοντά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη το 1979, όπως ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 51 ετών Πέδρο Ερνάντες, Αμερικανός υπήκοος από το Πουέρτο Ρίκο, ομολόγησε σε αστυνομικούς ότι δελέασε τον 6χρονο Πέιτζ να μπει σε ένα κατάστημα στη συνοικία Σόχο όπου δούλευε, υποσχόμενος να του πάρει αναψυκτικό και κατόπιν στραγγάλισε τον μικρό μαθητή στο υπόγειο και τοποθέτησε το πτώμα σε μια πλαστική σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια.

«Θεωρούμε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος» είπε ο ανώτατος αξιωματούχος, αναφερόμενος στον Ερνάντες.

Το έγκλημα διαπράχθηκε την 25η Μαΐου πριν από 33 χρόνια. Τη μέρα που εξαφανίστηκε, το αγόρι -που απεικονιζόταν να χαμογελάει στις περισσότερες φωτογραφίες στις οποίες τον απαθανάτιζε ο φωτογράφος πατέρας του- πήγαινε για πρώτη φορά μόνος του στη στάση του σχολικού λεωφορείου, περίπου 100 μ. από το σπίτι του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν βρεθεί, και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανακαλυφθούν, υλικές αποδείξεις του εγκλήματος.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, ο δράστης παραδέχθηκε ότι είχε τύψεις κι ένιωσε «ένα αίσθημα ανακούφισης» ομολογώντας το έγκλημά του.

Μετά το έγκλημα, ο άνδρας είχε μετακομίσει στο Μέιπλ Σέιντ, κοντά στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ.

Το 1983, ο τότε πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν είχε ονομάσει την 25η Μαΐου ημέρα των εξαφανισμένων παιδιών λόγω της υπόθεσης Πέιτζ.

Η φωτογραφία του αγοριού ήταν μια από τις πρώτες που είχαν τυπωθεί σε χάρτινες συσκευασίες γάλακτος με πληροφορίες για την εξαφάνισή του και η υπόθεση συνέβαλε να ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία για τα παιδιά που αγνοούνταν.

Ένας από τους κύριους υπόπτους ήταν ένας φίλος μιας μπέιμπι-σίτερ που φρόντιζε τον Πέιτζ, ο Χοσέ Αντόνιο Ράμος, που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στην Πενσιλβάνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης