ΗΠΑ: Δημοκρατικό Κόμμα εναντίον Τραμπ για τη «ρατσιστική γλώσσα» εναντίον γερουσιαστών

Αντιμέτωπος με θύελλα αντιδράσεων για τη «ρατσιστική γλώσσα» που χρησιμοποίησε απευθυνόμενος σε μία συγκεκριμένη ομάδα γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αν και δεν τις κατονόμασε, ο Ντόναλντ Τραμπ απυθύνθηκε σε τέσσερις γυναίκες, οι οποίες κατάγονται από χώρες, όπου «οι κυβερνήσεις είναι μία ολική καταστροφή» και τις προέτρεψε να επιστρέψουν, προκειμένου να βοήθησουν εκεί την κατάσταση και μετά να ασκούν κριτική στη δική του κυβέρνηση.

«Τόσο ενδιαφέρον να βλέπουμε “προοδευτικές” γερουσιάστριες του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίες προέρχονται από χώρες που οι κυβερνήσεις τους είναι ολική καταστροφή, οι χειρότερες και πιο διεφθαρμένες στον κόσμο, να προτείνουν στους πολίτες των ΗΠΑ, του μεγαλύτερου και πιο ισχυρού έθνους στον κόσμο, πώς πρέπει να διοικεί η κυβέρνησή μας», σχολίασε ο Τραμπ στο Twitter για να προσθέσει ευθύς αμέσως: «Γιατί δεν πάνε πίσω να βοηθήσουν τα μέρη τους που πλήττονται από εγκληματικότητα κι έπειτα να επιστρέψουν να μας πουν πώς το έκαναν».

Με αρκετή δόση ειρωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στη συνέχεια στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, στη Νάνσι Πελόζι, για να ρυθμίσει εκείνη τη δωρεάν μετακίνηση των γερουσιαστριών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα, ο Τραμπ αναφερόταν προφανώς στην Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από τη Νέα Υόρκη, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, την Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και τη Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και στην νυν ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παραταύτα, η αντίδραση της Πελόζι ήταν άμεση. Χαρακτήρισε «ξενοφοβικά» τα tweets του Τραμπ επιμένοντας ότι η ενότητα του κόμματος είναι η δύναμή του.

 «Όταν ο @realDonaldTrump λέει σε τέσσερις Αμερικανίδες γερουσιάστριες να επιστρέψουν στις χώρες τους, επιβεβαίωνει ότι το σχέδιό του “Make America Great Again” ήταν πάντα να γίνει η Αμερική ξανά λευκή» υπογράμμισε κι εκείνη στο Twitter.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μπέρνι Σάντερς, επίσης υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020, επίσης κατηγόρησε τον Τραμπ για τα ρατσιστικά σχόλιά του. «Όταν αποκαλώ τον πρόεδρο ρατσιστή, αυτό ακριβώς εννοώ», έγραψε και ο Σάντερς στο Twitter.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης