ΗΠΑ: Δεν θα απαγγείλει νέες κατηγορίες ο Μάλερ, σύμφωνα με ΜΜΕ

Μετά την ολοκλήρωση και υποβολή της έκθεσής του στον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNN, CBS και ABC, επικαλούμενα αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετέδωσαν ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ δεν θα απαγγείλει νέες κατηγορίες.

Παράλληλα, σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο Μπαρ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει το συντομότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο τα κυριότερα συμπεράσματα της έκθεσης.

«Πολλοί Ρεπουμπλικανοί από καιρό πίστευαν ότι η Ρωσία θέτει μια σημαντική απειλή στα αμερικανικά συμφέροντα. Ελπίζω ότι η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα θα βοηθήσει στην ενημέρωση και στη βελτίωση των προσπαθειών μας να προστατέψουμε τη δημοκρατία μας» δήλωσε ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ καλωσορίζοντας την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της έρευνας.

Τα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο απαιτούν τη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έκθεσης δηλώνοντας ότι οι Αμερικανοί «έχουν το δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια».

Με κοινή τους ανακοίνωση, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ τονίζουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δεν πρέπει να επιτρέψει στον Λευκό Οίκο να «αναμιχθεί» στα επόμενα βήματα.

«Τώρα που ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ κατέθεσε την έκθεσή του στον υπουργό Δικαιοσύνης είναι επιτακτική ανάγκη για τον κ. Μπαρ να δώσει ολόκληρη την έκθεση στη δημοσιότητα και να παράσχει το υποκείμενο έγγραφο και ευρήματα στο Κογκρέσο», αναφέρουν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης