ΗΠΑ: Βετεράνος του Π.Ν. πίσω από τις επιστολές που εκφράζονταν φόβοι πως περιείχαν ρικίνη

Ένας 39χρονος βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑφέρεται να ομολόγησε ότι έστειλε τις επιστολές με παραλήπτες τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης που εντοπίστηκαν αυτή την εβδομάδα και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι ότι περιείχαν ρικίνη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Όπως διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ο Ουίλιαμ Κλάιντ Άλεν ο τρίτος συνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι του στο Λόγκαν, στην πολιτεία Γιούτα, και το κατηγορητήριο θα του απαγγελθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με έγγραφο που υπεβλήθη σε πολιτειακό δικαστήριο στη Γιούτα την Τετάρτη, ο Άλεν θεωρείται ότι έστειλε τις επιστολές, που περιείχαν σπόρους ρίκινου, στον διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Κρίστοφερ Ρέι, στον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις και στον επικεφαλής των επιχειρήσεων του αμερικανικού ΠΝ, ναύαρχο Τζον Ρίτσαρντσον.

Βάσει του ίδιου εγγράφου, ο Άλεν ταχυδρόμησε τις επιστολές την 24η Σεπτεμβρίου. Τα γράμματα αυτά «αναχαιτίστηκαν» και ουδείς υπέστη το παραμικρό, σύμφωνα με τις αρχές. Η επιστολή του προς τον Τραμπ δεν έφθασε ποτέ στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία.

Η ρικίνη υπάρχει στους σπόρους του φυτού ρίκινος ο κοινός, αλλά χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να μετατραπούν οι σπόροι σε βιολογικό όπλο. Η ρικίνη μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε 36 ως 72 ώρες αν ένας ανθρώπινος οργανισμός εκτεθεί σε ποσότητα ίση ακόμη και με ένα κεφάλι καρφίτσας. Δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο.

Στο έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο δεν αναφέρεται ποια ήταν τα κίνητρα του Άλεν. Στον 39χρονο αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για τρομοκρατία. Δεν αποσαφηνίστηκε εάν ο Άλεν έχει δικηγόρο. Κρίθηκε προφυλακιστέος και το ύψος της εγγύησης για την προσωρινή αποφυλάκισή του υπό όρους ορίστηκε στα 25.000 δολάρια.

Ο Άλεν υπηρέτησε στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό από τον Οκτώβριο του 1998 ως τον Οκτώβριο του 2002, ενώ αποστρατεύτηκε με βαθμό διόπου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης