ΗΠΑ: Αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή θέλουν δύο στους τρεις πολίτες

Περίπου οι δύο Αμερικανοί στους τρεις τάσσονται υπέρ της θέσπισης αυστηρότερου νομικού πλαισίου για την οπλοκατοχή μετά την πολύνεκρη επίθεση σε λύκειο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από το ινστιτούτο Quinnipiac.

Βάσει της δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.249 Αμερικανών μεταξύ της 16ης και της 19ης Φεβρουαρίου, το 66% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ήθελε αυστηρότερη νομοθεσία για τα όπλα, ενώ το 31% τάσσεται κατά της αυστηροποίησής της.

Το ποσοστό των υποστηρικτών της αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή παρουσιάζεται αυξημένο σε σύγκριση με μια δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου του 2017, όταν το 59% των προσώπων που είχαν ερωτηθεί είχε δηλώσει πως αντιμετώπιζε ευνοϊκά τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων (ενώ το 36% εναντιωνόταν).

Από το 2008 ως το 2015, το ποσοστό των Αμερικανών που τάσσονταν υπέρ της επιβολής αυστηρότερων περιορισμών στην οπλοκατοχή δεν είχε ξεπεράσει ποτέ το 54%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Κουίνιπιακ.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, οι δύο Αμερικανοί στους τρεις (67%) θεωρούν επίσης ότι είναι «πάρα πολύ εύκολο» σήμερα να αγοράσει κανείς ένα όπλο στις ΗΠΑ, ενώ το ίδιο έκρινε μόλις το 59% τον Νοέμβριο -μετά τη σφαγή της 1ης Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 58 άνθρωποι- και μόλις το 55% τον Δεκέμβριο του 2015.

Ακόμη, σχεδόν οι τρεις Αμερικανοί στους τέσσερις (75%) πιστεύουν ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα όφειλε να «κάνει περισσότερα» για να μειωθεί η βία με τη χρήση όπλων, έναντι 67% που δήλωνε το ίδιο τον Δεκέμβριο.

Οι υποστηρικτές των Δημοκρατικών τάσσονται υπέρ της θέσπισης αυστηρότερης νομοθεσίας στη συντριπτική πλειοψηφία τους, ένα 86%, ενώ μόλις το 34% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης