Ζενεβιέβ Κουκ: Ψυχρός ο Ομπάμα

Μπαράκ Ομπάμα

Μια παλιά φίλη του Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε πως ο αμερικανός πρόεδρος έδειχνε τρυφερός, αλλά υπήρχε μια ψυχρότητα στον  χαρακτήρα του.

Η Ζενεβιέβ Κουκ, κόρη αυστραλού διπλωμάτη, ήταν σύντροφος του Ομπάμα στις αρχές της δεκαετίας του '80 όταν ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν είκοσι χρόνων και ζούσε στη Νέα Υόρκη.

Στο προσωπικό της ημερολόγιο, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται στο περιοδικό Vanity Fair, η Κουκ περιγράφει τη «ζεστασιά» των προσωπικών τους σχέσεων, αλλά και το πως αυτή η ιστορία αγάπης τελικά έχασε την ισορροπία της. 

«Η ζεστασιά αυτή ίσως να ήταν παραπλανητική. Χρησιμοποιούσε γλυκά λόγια, ήταν ανοικτός και έδειχνε αυτοπεποίθηση, αλλά υπήρχε αυτή η ψυχρότητα», τόνισε η Ζενεβιέβ Κουκ, η οποία δεν είχε μέχρι σήμερα αποκαλύψει την ύπαρξη του ημερολογίου αυτού.

Το 1984 εξομολογείται πως «ο Μπαράκ εξακολουθεί να με γοητεύει. Ομως παίρνει όλα τα πράγματα σοβαρά, έχει μεγάλο αυτοέλεγχο». Ενα χρόνο αργότερα, μετά το τέλος της σχέσης τους, η Κουκ παραδέχεται πως ο Ομπάμα «δεν ήταν έτοιμος για την συναισθηματική δέσμευση που εκείνη ζητούσε».

Ο Μπαράκ Ομπάμα γνώρισε το 1989 την Μισέλ Ρόμπινσον στο Σικάγο. Τον Σεπτέμβριο θα γιορτάσουν τα 20 χρόνια γάμου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης