Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Louboutin η κόκκινη σόλα στα ψηλοτάκουνα

Τη νομική διαμάχη γύρω από το κόκκινο χρώμα στις σόλες των ψηλοτάκουνων παπουτσιών κερδίζει ο Γάλλος σχεδιαστής υποδημάτων Κριστιάν Λουμπουτέν, κατοχυρώνοντάς το ως εμπορικό σήμα, με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ένα χρώμα μπορεί να κατατεθεί ως εμπορικό σήμα και να κατοχυρωθεί», έκριναν οι Ευρωπαίοι δικαστές σε απόφασή τους που ζητούν να επιβληθεί στην Ολλανδία, όπου ο Louboutin είχε προσφύγει εναντίον της εταιρείας Van Haren.

Η ολλανδική υποδηματοποιία, η οποία κατηγορήθηκε από τον Λουμπουτέν ότι διέθεσε το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, υποστήριζε ότι ο συνδυασμός ψηλοτάκουνου γυναικείου υποδήματος και κόκκινης σόλας που έχει κατοχυρωθεί από την εταιρεία Λουμπουτέν, αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

Ο 54χρονος σήμερα Κριστιάν Λουμπουτέν γεννήθηκε στο Παρίσι, ωστόσο σε ηλικία 12 ετών εγκατέλειψε το σχολείο και το σπίτι του, ταξιδεύοντας κατά την εφηβεία στην Αίγυπτο και την Ινδία.

Αφού επέστρεψε στο Παρίσι, τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε αρχικά στο διάσημο καμπαρέ Folies Bergere και αργότερα ως υποδηματοποιός σε διάφορους γνωστούς γαλλικούς οίκους μόδας.

Η γνωριμία του με τον διάσημο υποδηματοποιό Βιβιέ αποτέλεσε το έναυσμα για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο και το 1991 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα, όπου παρουσίασε αποκλειστικά ψηλοτάκουνες γόβες.

Το ίδιο διάστημα δημιούργησε οίκο μόδας υπό την επωνυμία Christian Louboutin.

Από το 1992, τα σχέδιά του έχουν ενσωματώσει τα λαμπερά, κόκκινα πέλματα που θεωρούνται «υπογραφή» του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης