Ερντογάν: Όταν βρούμε φυσικό αέριο, θα κάνουν ουρές στην πόρτα μας

Αισιόδοξος για τα αποτέλεσμα των σεισμολογικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας με νόημα ότι «ενέργεια σημαίνει δύναμη».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα «sigmalive.com», ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για «εχθρικό κλοιό» όσων «είχαν λογαριασμούς στην περιοχή», στον οποίο συμπεριέλαβε και την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Τα κατηγορώ είναι πολλά και οι απειλές φθηνές. Ασφαλώς δεν τις αφήσαμε αναπάντητες. Δεν αφήσαμε τον αγώνα ούτε στιγμή. Δεν υποχωρήσαμε ποτέ και συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, εκτίμησε ότι «όταν βρούμε φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτοί που μιλούν ενάντια στη χώρα μας, θα στέκονται ουρά μπροστά στην πόρτα μας».

Δριμεία κριτική επιφύλασσε και για την τουρκική αντιπολίτευση, κατηγορώντας το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για συκοφαντία της χώρας, με στόχο να γίνει «πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες».

«Για άλλη μια φορά αποκάλυψαν τον χαρακτήρα τους στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Γνωρίζετε ότι και προηγουμένως, δήθεν για το κόστος των πλοίων μας και των δραστηριοτήτων μας, έφεραν το ίδιο θέμα στη Βουλή μιλώντας τη γλώσσα των Ε/κ. Δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν τη χώρα τους για να γίνουν πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Ασφαλώς εμείς δεν δώσαμε σημασία» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κλιμακώθηκε σημαντικά τους προηγούμενες μήνες, όταν η Άγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη σεισμολογικών ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα βόρεια της Κύπρου.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, στην περιοχή επιχειρούν τουλάχιστον τρία πλοία – γεωτρύπανα, τα οποία φέρεται να πραγματοποιούν έρευνες, συνοδεία πολεμικών σκαφών, ενώ καθ’ οδόν φέρεται να βρίσκεται και ένα τέταρτο πλοίο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης