Ερντογάν για την επίθεση στους Χούτι: Η Δύση θέλει να μετατρέψει την Ερυθρά Θάλασσα σε «λίμνη αίματος»

«Η Δύση επιδιώκει να μετατρέψει την Ερυθρά Θάλασσα σε "λίμνη αίματος"», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη κατά των Χούτι.

«Δεν υπήρξε καμία αναλογική δράση. Χρησιμοποιήθηκε δυσανάλογη δύναμη. Το Ισραήλ κάνει το ίδιο στην Παλαιστίνη. Η Βρετανία μαζί με τις ΗΠΑ έκαναν ένα βήμα σε αυτή τη διαδικασία. Επιδιώκουν τώρα να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λίμνη αίματος. Το Ιράν εξετάζει πώς μπορεί να προστατευτεί από όλα αυτά. Η Υεμένη λέει ότι θα τους δώσει την απάντηση που χρειάζονται στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Όσον αφορά την καταγγελία περί γενοκτονίας που έχει κατατεθεί εναντίον του Ισραήλ στην Χάγη, ο Ερντογάν δήλωσε: «Τα τεκμήρια που παραδώσαμε αυτή τη στιγμή είναι κυρίως οπτικά και πιστεύουμε πως θα καταδικάσουν το Ισραήλ. Το περιμένουμε αυτό. Επειδή πιστεύουμε επίσης στη δικαιοσύνη του Δικαστηρίου της Χάγης. Το Ισραήλ υπερασπίζεται τον εαυτό του, μιλώντας για άμυνα, όμως μετέτρεψε την περιοχή σε λουτρό αίματος. Σκότωσαν 22-23 χιλιάδες Παλαιστίνιους. Ο Νετανιάχου δεν έχει πλέον κανένα μέρος για να κρυφτεί και κανέναν τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Ισραηλινοί δεν θα πετύχουν τίποτα με λεκτικές επιθέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης