Επικρίνεται έντονα ο βρετανικός Τύπος

Που βαδίζει ο βρετανικός Τύπος; Πάντως όχι όπως θα έπρεπε. Γι αυτό και η κυβέρνηση Κάμερον διεξήγαγε μια έρευνα για να περιγράψει την κατάσταση.

Η έρευνα κράτησε 16 μήνες και περιέχει οδηγίες για νομοθετικές παρεμβάσεις με σκοπό την αντιμετώπιση φαινομένων όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών στην εφημερίδα News of the World, του ομίλου Μέρντοκ, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ Τύπου, πολιτικών και αστυνομίας προκειμένου να αποσιωπηθεί το εύρος και το βάθος του σκανδάλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Κάμερον που έχει πλέον την έρευνα στα χέρια του, δεν πρόκειται να προβεί σε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, αλλά το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να πλήξει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία των βρετανικών εφημερίδων.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Κάμερον θα ζητήσει ενίσχυση των εξουσιών του ελεγκτικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου που θα μπορεί να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις, μη θέλοντας να δυσαρεστήσει τους εκδότες των εφημερίδων που πρόσκεινται στο συντηρητικό κόμμα. 

Από την πλευρά τους οι εκδότες πιέζουν για περισσότερη αυτορύθμιση και χαρακτηρίζουν οποιαδήποτε αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου «επίθεση στην ελευθερία του λόγου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης