Επίθεση χάκερ στο Facebook - Εκτεθειμένοι 50 εκατ. λογαριασμοί

Επίθεση στο δίκτυό του δέχτηκε το δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 50 εκατ. χρηστών του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook ένας χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε σχεδόν 50 εκατ. λογαριασμούς χρηστών εκμεταλλευόμενος μια αδυναμία στα συστήματα του κοινωνικού δικτύου.

Η παραβίαση έγινε αντιληπτή την τρέχουσα εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το Facebook, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα διορθώθηκε.

«Παίρνουμε σοβαρά το θέμα. Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια στον τομέα της ασφάλειας. Είμαι ευτυχής που βρήκαμε το πρόβλημα» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκενμπεργκ.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν οι λογαριασμοί αυτοί χρησιμοποιήθηκαν, αλλά συνεχίζουμε να το εξετάζουμε και θα ενημερώσουμε όταν μάθουμε περισσότερα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του μέσω κοινωνικής δικτύωσης, τονίστηκε πως δεν είναι ακόμα σαφές ποιος είναι πίσω από την επίθεση.

Η αποκάλυψη έρχεται μια μέρα αφού ένας διάσημος Ταϊβανέζος χάκερ δήλωσε δημοσίως ότι σκοπεύει να διαγράψει το λογαριασμό του Ζάκενμπεργκ στο Facebook και να μεταδώσει ζωτανά το κατόρθωμά του. Οι εκπρόσωποι του Facebook, ωστόσο, δήλωσαν πως δεν υπάρχουν στοιχεία πως η «εισβολή» αυτή σχετίζεται με τον εν λόγω χάκερ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης