Εξήντα συμμαχικοί στρατιώτες δολοφονήθηκαν φέτος στο Αφγανιστάν

Βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνει το ΝΑΤΟ έχοντας δυνάμεις του στο Αφγανιστάν. Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν λίγο μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την δολοφονία 16 αθώων πολιτών από Αμερικανό στρατιώτη που έπαθε παράκρουση και το κάψιμο κορανίων που εξόργισε Αφγανούς, εμφανίστηκε στο Κογκρέσο.

«Από την πρώτη Ιανουαρίου, ο συνασπισμός έχει χάσει 60 γενναίους στρατιώτες, από έξι διαφορετικές χώρες, στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Άλεν.

«Δεκατρείς από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στα χέρια αυτών που φαίνεται ότι ήταν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, ορισμένες από τις οποίες είχαν ως κίνητρο, κατά την άποψή μας, εν μέρει την σοβαρή προσβολή θρησκευτικών συμβόλων».

Μιλώντας για την «απορρόφηση του σοκ» στη ΝΑΤΟ-Αφγανική σχέση, ο Άλεν είπε ότι οι δεσμοί μεταξύ των ξένων και των τοπικών δυνάμεων παραμένουν ισχυροί παρά τα πρόσφατα γεγονότα.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι ο γείτονας του Αφγανιστάν, το Ιράν, σε διένεξη με οι Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα «συνεχίζει να υποστηρίζει την εξέγερση και να τροφοδοτεί τις φλόγες της βίας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης