Ενεργή συμμετοχή των Ρώσων στην σύγκρουση της Συρίας

Tα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Συρία αλλά τη θέση τους παίρνει πλέον η Ρωσία αναπτύσσοντας στρατεύματα έξω από τη Μάνμπιτζ προκειμένου να κάνουν περιπολίες στην περιοχή που χωρίζει τις θέσεις των τουρκικών και συριακών στρατευμάτων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. 

«Δεν θα γίνουν μάχες μεταξύ των στρατευμάτων της συριακής κυβέρνησης και των τουρκικών δυνάμεων. Η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει», δήλωσε ο Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ο απεσταλμένος της Μόσχας στη Συρία. 

Το υπουργείο ανήρτησε επίσης στην ιστοσελίδα του χάρτη για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και συγκεκριμένα για τα εδάφη που ελέγχουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Οπως φαίνεται και από τον χάρτη υπό τον έλεγχό τους έχει τεθεί η πόλη Τάμπκα και το παρακείμενο αεροδρόμιο στην επαρχία της Ράκα και σειρά γεφυρών στον Ευφράτη και δύο υδροηλεκτρικοί σταθμοί. 

Στον χάρτη φαίνεται ότι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού περιήλθαν επίσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ετ-Τάμπκα και μια σιδηροδρομική γέφυρα.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι υπό τον πλήρη έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων περιήλθαν η πόλη Μανμπίτζ και οι γύρω κατοικημένες περιοχές, όπως και ότι οι ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματα τους από τις βάσεις που είχαν στην πόλη αυτή.

Η οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της που αφορούν την παροχή ιατρικής βοήθειας στη βορειοανατολική Συρία και ότι απομακρύνει όλους τους ξένους εργαζόμενους της μετά τις αεροπορικές επιδρομές και τη βία της τουρκικής εισβολής που άρχισε πριν από μια εβδομάδα

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης