Εικόνες εξαθλίωσης στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας του Μαδούρο

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τη Βενεζουέλα το καθεστώς Μαδούρο αποτυπώνεται γλαφυρά στις εικόνες εξαθλίωσης που επικρατούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Καράκας, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο της χώρας.

Δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Caraota Digital έκαναν αυτοψία στο νοσοκομείο καταγράφοντας τη θλιβερή πραγματικότητα που προσπαθεί να συγκαλύψει το αυταρχικό καθεστώς.

Ασθενείς κάθονται στο πάτωμα καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια, άλλος περιμένει καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο για να τον εξετάσει γιατρός, ενώ πάνω σε πάγκους είναι παρατημένα τρόφιμα και υγειονομικά υλικά, με τις μύγες να αλωνίζουν.

«Διώχνω τις μύγες με τα χέρια μου και προσπαθώ να κάνω θαύματα για τους ασθενείς γιατί δεν έχουμε να τίποτα με το οποίο να τους σερβίρουμε φαγητό» δηλώνει εργαζόμενη.

Οι δημοσιογράφοι περιγράφουν την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες του νοσοκομείου απ’ όπου όπως λένε αναδύεται μια τρομακτική δυσωδία.

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είπαν στους δημοσιογράφους ότι οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και πιθανότατα δεν θα αλλάξουν το προσεχές διάστημα εκτός και αν φτάσει σύντομα διεθνής βοήθεια.

Στις 12 Ιανουαρίου τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο λόγω της διακοπής ρεύματος σε συνδυασμό με την ανυπόφορη υγρασία που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί λόγω της αδυναμίας να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί επίσης η προμήθεια φαρμάκων με τα νοσοκομεία να βασίζονται μόνο στις δωρέες ιδιωτών με τους ειδικούς να περιγράφουν τη δυσκολία του να αποφασίσουν οι γιατροί ποιος ασθενής θα πάρει ποιο φάρμακο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης